Snackbar Barbecue Menu

Snackbar Barbecue Menu

Snackbar Barbecue Menu

Jelle presenteert een nieuwe trend: (snack)barbecueën

Hoe bereid je snacks op de barbecue?

Jelle: Heb je wel eens snacks bereid op de barbecue? Zo nee…pak dan nu je kans. Met ons nieuwe Snackbar Barbecue Menu haal je ‘een beetje van de snackbar’ in huis, maar dan voor op de barbecue. Hoe lekker is dat!  Wat erin zit? Drie heerlijkheden, al zeg ik hetzelf haha ha: 

  • Bosui Cheddar Burrito 
  • Barbecue Berenklauw
  • Babi Pangang Burnt Ends.

Snackbar Barbecue Menu

“Vroeger kon je kiezen uit een frikandel of een kroket als er friet gehaald werd bij de plaatselijke friture, meer keus had je niet”, aldus mijn moeder geboren in de jaren zestig. De keus was voor haar als kind overzichtelijk en duidelijk. Hoe anders is dat tegenwoordig. Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst patat gehaald samen met mijn 7 weken oude dochtertje Liv, bij onze plaatselijke friture. Zij hoeft gelukkig (nog) niet te kiezen, maar ze heeft haar inieminie oogjes zeker de kost gegeven. Wordt het in de toekomst een berenklauw of een mexican burrito voor haar of kiest ze net als haar oma voor de traditionele kroket of frikandel? De tijd zal het leren. Om de snackkeuze voor zowel groot als klein iets makkelijker te maken hebben wij alvast voor jou gekozen door met drie totaal verschillende barbecue snacks op tafel te komen. Deze vullen elkaar goed aan en als je geen ster bent in keuzes maken, zit je met dit mini barbecue menu altijd goed. Deze MOET je uiteraard wel bereiden op de barbecue. Onze chefkoks hebben de snacks dusdanig deskundig bewerkt dat ze op de barbecue het beste tot hun recht komen. Geen vette frietolie meer nodig, maar lekker in de buitenlucht jouw gezonde snackbar creëren in eigen tuin. Lekker makkelijk!

Maar wat is eigenlijk een Burrito, Burnt Ends of Berenklauw?

  • Burrito: De burrito is een gerecht uit de Mexicaanse en de Tex-mexkeuken, bestaande uit een gevulde, opgerolde tarwetortilla. De vulling bestaat gewoonlijk uit bonen en vlees, meestal gehakt of kip. Soms worden ook kaas of groenten toegevoegd. De naam ‘burrito’ komt van het Spaanse burro, hetgeen ezel betekent.
  • Burnt Ends: Een trend van de laatste tijd zijn de Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blokjes te snijden en langzaam te roken en te garen op de barbecue worden de blokjes botermals en smelten ze weg op je tong
  • Berenklauw: Een berenklauw is een in plakken gesneden gehaktbal aan een satéprikker met daartussen een aantal uienringen.

Uiteraard hebben onze chefkoks Robert & Dennis hun eigen ‘A-Z touch’ toegevoegd aan bovenstaande snacks om zo tot een verrassend Snackbar Barbecue Menu te komen. Ik ben zoals ik al zei, zeer benieuwd welke (barbecue)snack mijn dochter in de toekomst gaat kiezen. Ik ga in ieder geval 100 procent voor de berenklauw haha...ha!