Seitan Köfte op de barbecue

Seitan Köfte op de barbecue

Seitan Köfte op de barbecue

Chef Dennis: “Mijn moeder is ondanks haar leeftijd dol op vegetarische gerechten van de barbecue.”

Barbecue jij het liefst vegan?

Köfte is van oorsprong een Turks vleesgerecht – vaak gemaakt met lamsvlees – dat al eeuwen oud is. De köfte wordt op smaak gebracht met een mix van köfte kruiden, zoals oregano, kaneel, komijn en paprikapoeder. Ben je dol op köfte, maar wil je eigenlijk minder vlees eten? Blijf dan vooral even hangen. Want wist je dat je ook heel goed vegan köfte kunt maken, die je lekker kunt grillen op de barbecue?

De beste vleesvervanger voor op de barbecue is Seitan

De veggie-markt is nog steeds in opmars. Als chef sta ik open voor alles wat met eten te maken heeft, vandaar dat A-Z Barbecue Service ook een Vegan Barbecue Menu op de markt heeft gebracht. Nog nooit seitan op de barbecue gelegd? Zeker proberen. Seitan valt niet te vergelijken met andere vleesvervangers Veel kant-en-klare vleesvervangers laten zich niet goed grillen De textuur wordt anders en de BBQ-smaak valt haast niet op. Dat is niet het geval bij seitan. Seitanblokjes vallen niet uit elkaar wanneer je er een brochette mee maakt en ze nemen de smaak van grilkruiden of van een pikante marinade goed op. Tijdens het grillen krijgt seitan zelfs de kleur van vlees. Volgens mij is seitan het beste alternatief voor vlees of vis op de BBQ. Mijn moeder die vroeger altijd zweerde bij een goed stuk vlees van de barbecue, vraagt tegenwoordig bij een familiebarbecue meteen of er ook Seitan Kofte in de aanbieding is. En laat dat nu bijna altijd het geval zijn haha…ha!”

Dennis: “In de A-Z keuken hebben we onze vegetarische barbecue producten natuurlijk al voorgekruid zodat je meteen kunt gaan grillen”.