Ouderwetse Salades

Ouderwetse Salades

Ouderwetse Salades

Terug naar grootmoederstijd met klassieke barbecue salades

Wat zijn klassieke BBQ-salades? Salades zoals je ze al kende van je grootmoeder. Ouderwetse salades zijn vaak heerlijk nostalgisch en vol van smaak. Hier zijn een paar klassiekers die je misschien leuk vindt:

  • Huzarensalade: Een stevige salade gemaakt van aardappelen, groenten, vlees (vaak gekookt rundvlees of ham) en een romige dressing op basis van mayonaise.
  • Zalmsalade: Een verfijnde salade met gerookte zalm, hardgekookte eieren, fijngesneden ui, augurken en een dressing op basis van zure room en kruiden zoals dille.
  • Waldorfsalade: Een mix van knapperige selderij, sappige appels, walnoten en soms rozijnen, allemaal gemengd met mayonaise of een lichtere dressing op basis van yoghurt.
  • Russische salade (ook bekend als Olivier): Een rijke en romige salade gemaakt met gekookte aardappelen, wortelen, doperwten, augurken, gekookte eieren en soms ham of worst, allemaal gebonden met mayonaise.
  • Aspergesalade: Een heerlijke salade gemaakt met gekookte asperges, vaak geserveerd met een vinaigrette dressing, hardgekookte eieren en eventueel wat ham of gerookte zalm.

Deze salades zijn tijdloos en kunnen worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Ze zijn perfect voor een zomerse picknick, een feestelijke gelegenheid of gewoon als bijgerecht bij de maaltijd. En uiteraard ook altijd goed bij een BBQ!

Enkele van bovenstaande klassieke salades kun je ook terugvinden in het A-Z barbecue-assortiment.