Louisiana Style Gamba Stoof van de barbecue

Louisiana Style Gamba Stoof van de barbecue

Louisiana Style Gamba Stoof van de barbecue

Chefkok Robert: "Dit culinaire pareltje moet je proeven"

Hoe bereid je een Louisianna Style Gamba Stoof op de barbecue?

Als ik uit al mijn culinaire pareltjes de parel moet kiezen die het meeste schittert, dan kies ik voor de gambastoof van de barbecue. Waarom? Dat zal ik je vertellen: Cajuns vormen het deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana dat overkwam uit de Franse enclave Acadie in Canada. De basis van de Cajun-keuken is Frans met Spaanse, Indiaanse, Caraïbische en Afrikaanse invloeden. Dit resulteert in vaak stevige, kruidige en pikante gerechten. Precies waar ik gek op ben. Het kan mij niet pittig genoeg zijn. Erg belangrijk in de Cajunkeuken is verder de 'holy trinity': een basismengsel bestaande uit ui, groene paprika en bleekselderij, en de veel gebruikte dikke bruine roux (bloem met gesmolten boter). Combineer dit met tropische zeewatergarnalen en je hebt een geweldige BBQ-stoof.

Dus ben je net als ik, dol op garnalen en pittig? Kies dan voor deze culinaire parel van A-Z Barbecue Service!