Hoe moet je vis bereiden op de BBQ?

Hoe moet je vis bereiden op de BBQ?

Hoe moet je vis bereiden op de BBQ?

Vis op de barbecue bereiden is een fluitje van een cent

Ben jij een échte barbecueliefhebber en maak jij in de zomer iedere dag de barbecue aan? Probeer dan naast vlees ook eens als variatie vis op de barbecue te grillen. Dit vergt wel een andere bereidingstechniek. Vis op de barbecue kan heerlijk smaken mits het goed bereid is. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:


Kies de juiste vis: Kies stevige vissoorten zoals zalm, tonijn, zwaardvis, forel, makreel of zeebaars. Deze vissoorten vallen minder snel uit elkaar tijdens het grillen.
Verse vis: Zorg ervoor dat de vis vers is. Versheid is essentieel voor de smaak en textuur van de vis. Als je de vis niet direct kunt grillen, bewaar hem dan goed gekoeld.
Marineren: Marineer de vis voor het grillen om smaak toe te voegen en uitdroging te voorkomen. Je kunt marineren in een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden en specerijen naar keuze.
Grill voorbereiden: Verwarm de barbecue voor op een gemiddelde tot hoge temperatuur. Zorg ervoor dat het rooster goed schoon is en ingevet met olie om te voorkomen dat de vis blijft plakken.
Gebruik een grillmandje of -plank: Als je bang bent dat de vis uit elkaar valt, gebruik dan een grillmandje of -plank om de vis te grillen. Dit houdt de vis bij elkaar en voorkomt dat hij door het rooster valt.
 Timing: Grill de vis niet te lang om uitdroging te voorkomen. De kooktijd hangt af van de dikte van de vis, maar over het algemeen duurt het slechts enkele minuten per kant. Zorg ervoor dat je de vis niet te lang laat liggen, anders wordt hij droog.
Controleer de gaarheid: Controleer of de vis gaar is door met een vork in het dikste deel van de vis te prikken. Als de vis gemakkelijk uit elkaar valt en niet meer glazig is van binnen, is hij klaar om te serveren.
Serveer met verse kruiden en citroen: Serveer de gegrilde vis met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander of dille en een partje citroen voor extra smaak.
Experimenteer: Wees niet bang om te experimenteren met verschillende smaakcombinaties en kruiden. Probeer bijvoorbeeld een Aziatische marinade met sojasaus, gember en knoflook, of een mediterrane marinade met olijfolie, oregano en citroen.
Geniet ervan! Het belangrijkste is om te genieten van het proces en het resultaat. Gegrilde vis is een heerlijke en gezonde maaltijd waar je vrienden en familie van zullen genieten.

Chef-kok Dennis:"Heb je een keer iets te vieren en veel vis-eters over de vloer? Bestel dan ons Vis Barbecue Menu."