Hoe ga jij de kersttafel versieren?

Hoe ga jij de kersttafel versieren?

Hoe ga jij de kersttafel versieren?

Kerstplannen

Heb jij al plannen voor Kerst? Ga je zelf koken, ben je uitgenodigd bij iemand thuis of eet je in een restaurant? Waar je ook bent met Kerst, een feestelijk gedekte tafel verhoogt de kerstsfeer. Alles smaakt aan zo’n feestelijke gedekte tafel éxtra lekker. Maar hoe kun je een kersttafel versieren op een sfeervolle wijze zonder al teveel geld te spenderen? Ik vertel het je.

Hoe maak je een mooie kersttafel?

Ontvang je met Kerst je gasten thuis, pas de kersttafel dan aan aan het gezelschap. Met veel kleine kinderen kun je wat inkleurbare placemats neerleggen, zodat de kinderen lekker bezig kunnen zijn voordat de gourmet begint. Zorg dat de ouderen een lekker kussentje in de rug hebben en de pubers hun telefoon wegleggen, zodat ook laatstgenoemden actief deelnemen aan het kerstdiner. Dit zijn zaken die je normaal tijdens een etentje ook wel zou doen, maar Kerst is speciaal dus maak de tafel versiering kerst dan ook spéciaal. Allereerst gaan we er vanuit dat je gaat gourmetten met Kerst. Je tafel staat dan al bomvol met gourmetstelletjes, vlees-, vis- en vegetarische product en lekkere sauzen en salades. Inderdaad...plaatsgebrek alom. Het is handig om dan wat kleine bijzettafeltjes voor de etenswaren te regelen die je achter je gasten zet, zodat er meer plaats op de tafel komt voor uitbundige kerstversiering. Koop een mooi kersttafellaken (papier of stof) in de kleuren groen, rood, crème of goudkleurig. Ik zou het tafellaken eenkleurig houden. Dit om de rust op tafel te bewaren. Met wat houten boomstamschijven met daarop wat glinsterende theelichten kom je al een heel eind. Vergeet ook niet wat groen te halen bij de bloemist of in het bos en schik her en der wat takjes op de tafel om zo een echte 'groene sfeer' te creëren. Ook een lichtsnoer, wat kunstsneeuw en wat kleine kerstballetjes hier en daar verdeeld over de tafel doen wonderen. Met wat kerstservetten en mooie gouden onderzetborden (Action) zorg je eenvoudig voor een sfeervolle kersttafel.

Stralende glimlach

Laat je kinderen hun eigen kerstoutfit uitzoeken. Zo zitten ze met een stralende glimlach aan tafel. Dit zorgt voor de mooiste kersttafel die je maar kunt bedenken toch! Niks ergers dan iets moeten dragen  wat je niet leuk vindt of zelfs kriebelt? Hélemaal tijdens het kerstdiner. Dit geldt voor onze kinderen, ons volwassenen maar óók voor onze huisdieren. Je hond (of kat) in een kersttrui hijsen is even leuk voor de Socials, maar dan weer snel uit 'dat ding'. Van gourmetten krijg je het warm en dit geldt ook voor onze viervoeters.

Veel plezier met de kerstvoorbereidingen!