Hoe bereid je lekker makkelijk vis op de barbecue?

Hoe bereid je lekker makkelijk vis op de barbecue?

Hoe bereid je lekker makkelijk vis op de barbecue?

Grillen, roken, stoven of pekelen...met vis kan het allemaal

Het lekkere weer komt er aan. Tijd om alvast je barbecue tuinfeest te plannen. Een goede voorbereiding is het halve werk toch!? Zie je enorm op tegen al het geregel en de daarbij vele inkopen die je moet doen in die altijd overvolle supermarkt? A-Z Barbecue Service biedt jou de helpende hand. Wat je slechts zelf hoeft te doen is: inventariseren hoeveel gasten er vlees eten en hoeveel vis of vegetarisch. Dit voer je in op de A-Z bestelpagina en op de dag van jouw barbecuefeest hoef jij alleen maar te grillen. En er is vast wel een ijverig neefje of nichtje dat jou hierbij wil helpen. Vlees grillen…dat lukt iedereen wel. Een vis barbecue bereiden vergt echter een andere aanpak. Welke? Lees hieronder de tips van de chef!

Vis grillen op de barbecue

Elke vissoort uit ons vis barbecue pakket is geschikt voor de barbecue. Een vissoort (zoals o.a. de zalm uit het vis bbq pakket) met huid kun je rechtstreeks op het rooster leggen. De huid zorgt ervoor dat de vis niet blijft plakken. Heb je een stukje vis zonder huid? Gebruik dan folie om je vis op de barbecue te bereiden. Zo blijft je visje lekker sappig en gaat er niks van jouw lekkernij verloren door allerlei vervelende plaktaferelen.

Vis roken op de barbecue

Wie vis roken op de barbecue een keertje wil uitproberen? Er zijn tegenwoordig speciale rookoventjes en rookzakken te koop, bij kookwinkels of hengelsportzaken. Het soort zaagsel dat je kiest, bepaalt de smaak: beukenzaagsel wordt het meest gebruikt. Zowel de hele vis als filets en moten kunnen worden gerookt. Voor het roken moet je de vis eerst schoonmaken en inwrijven met zout (pekelen). Laat het even intrekken en dep de vis droog. Vervolgens ga je de vis roken in een speciale rookoven, rookdoos of op een gesloten barbecue. Het principe is steeds hetzelfde. Door verhitting van de onderkant gaat het zaagsel roken en de vis wordt gaar.

Vis stoven op de barbecue

Bij stoven laat je de vis langzaam garen in vocht op een lage temperatuur. Deze kooktechniek zorgt er voor dat jouw vis lekker smeuïg wordt. Stoven kan op het fornuis, in de oven of magnetron. Maar zeker ook op de barbecue. Onze Cajun Garnalen vuit het vis barbecue pakket worden geleverd in een aluminiumbakje waarin je ze lekker gaar kunt stoven in slechts enkele minuten. Een kind kan de was doen.

Vis met een zoutkorst bereiden op de barbecue

Het garen van een vis in zoutkorst is een klassiek gerecht. Het zout zorgt ervoor dat het vocht niet uit de vis kan. Hierdoor stoof je de vis in zichzelf als het ware. Door de toevoeging van kruiden en citrus trekt deze smaak goed in de vis. Hoe je deze vis aan je gasten serveert? Schraap voorzichtig de bovenste zoutkorst laag eraf. Haal de vis uit de korst en leg deze op de snijplank. Met een kwastje kun je het overige zout eraf vegen. Serveer de vis wanneer deze nog warm is. Succes gegarandeerd!