Voor A-Z chauffeur Jan Wijnen geen geraniums meer

Voor A-Z chauffeur Jan Wijnen geen geraniums meer

Voor A-Z chauffeur Jan Wijnen geen geraniums meer

Achter de geraniums of achter het stuur

Als je dit onze (gepensioneerde) chauffeur Jan vraagt, is deze vraag niet zo moeilijk. ‘’In beide gevallen kijk je door een raam naar buiten. Maar toch is het beide zó niet te vergelijken.’’ Als chauffeur bij A-Z kom je natuurlijk op ontzettend veel verschillende plekken. Aangezien er bezorgd wordt in nagenoeg heel Nederland en België, rijd je altijd wel in andere landschappen. Van de grachten in Leiden tot de Belgische Ardennen. Dat is ook hetgeen wat Jan zo mooi vindt. Een constante verandering van de landschappen, iedere dag weer.

Doodgewone werkdag bij A-Z Barbecue Service

Bij A-Z geef je zelf aan wanneer je beschikbaar bent om te werken. Je zit dus nergens verplicht aan vast. Daags voordat je moet rijden, krijg je via een sms’je je route doorgestuurd. ‘’Die tijd tussen 2 en 3, wanneer we dat sms’je krijgen, is altijd een spannend moment’’, geeft Jan aan. Hoe laat word je verwacht? En waar gaat de wereldreis morgen naartoe? ‘’Natuurlijk zie je regelmatig ook plaatsnamen waar je nog nooit van hebt gehoord. Dan kan ik het toch niet laten om even op te zoeken waar dat plaatsje precies ligt.’’ Al die spanning voor een gewoon dagje werken, eigenlijk toch wel bijzonder als je het Jan vraagt.

Op tijd bezorgen

Ergens rond half 9 bezorgt Jan meestal zijn eerste bbq pakket. Vaak krijgt hij dan de opmerking ‘’Goedemorgen! U bent al op tijd zeg’’, te horen van de klant. ‘’Tja, iemand moet de 1ste van de dag zijn’’, is dan vaak Jan zijn antwoord. Je moet natuurlijk al vroeg beginnen wil je alle bestellingen vóór 6 uur ’s avonds bezorgd hebben. Maar de dag beginnen zonder een kopje koffie kan natuurlijk eigenlijk niet. Dus als klanten vragen of hij tijd heeft voor een kopje koffie, dan is Jan zijn antwoord altijd volmondig ‘Ja’.

Bezorgen in heel Nederland

Rond 5 uur heeft Jan meestal zijn laatste klant blij gemaakt met een lekkere barbecue, gourmet of seizoensbox  en kan hij zijn reis terug naar het pittoreske Kronenberg weer inzetten. ‘’Daar krijg je wel vaak vragen over. Het feit dat wij hélémaal in Limburg zitten... Veel mensen kunnen daar met hun hoofd niet bij. Maar met een goede planning is dat allemaal prima te doen, zeg ik dan altijd.’’ Jan maakt als chauffeur zo geregeld lange dagen. Maar dat vindt hij alleen maar mooi. ‘’Mensen zijn altijd blij als we langskomen. Een brede glimlach ontbreekt dan dus meestal ook niet. Zo heb je én de hele dag lekker je ogen uit kunnen kijken onderweg én heb je veel mensen blij kunnen maken’’, sluit Jan af. Met een voldaan gevoel gaat hij dan ook weer naar huis na een dagje werk. Dus als je hem vraagt om te kiezen tussen de geraniums of het stuur van een A-Z bus, dan is die keuze snel gemaakt.