Stichting Tegen Zinloos Geweld

 Stichting Tegen Zinloos Geweld

Stichting Tegen Zinloos Geweld

Vastelaovend

Carnaval zou dit jaar echt, maar dan ook echttt, doorgaan. En dat ging het wonder boven wonder ook. Op het laatste nippertje gaven de gemeentes het sein groen. Zo ook de gemeente Horst aan de Maas. Dit is een prachtig ‘plekske aan de Maas’ met vriendelijke hardwerkende burgers. Wie hard werkt mag ook op zijn tijd een feestje vieren. Iedereen had er dan ook veel zin in. Zin in de ‘vastelaovend’, zoals ze dat hier in het Zuiden noemen. Omdat de carnavalsoptochten op het laatste moment natuurlijk niet meer uit de hoge hoed getoverd konden worden, werd er op het dorpsplein een optreden georganiseerd met carnavalsartiesten. Ook de kroegen trokken alles uit de kast om de carnavalvierders na twee jaar van afwezigheid gastvrij te kunnen ontvangen.

Guus

Maandag 28 februari 2022, het feest begon super. Het was droog en een schamel zonnetje hield de hossende kleurig uitgedoste menigte op het dorpsplein warm. Af en toe een shotje Jägermeister naar binnen gieten én gaan met die banaan. Lekker plezier maken. Guus Janssen (21 jaar), een van onze oproepchauffeurs, was die maandag ook een van die carnaval vierende jongeren. Hij was al dik twee uur buiten aan het feesten samen met zijn vrienden toen er uit het niets een ruzie ontstond op het plein. Guus hield niet van ruzie en probeerde het opstootje te sussen. Als vredesstichter met de beste bedoelingen, heeft hij dit helaas met de dood moeten bekopen. Een jonge gozer stak op hem in en beroofde Guus van zijn leven. Zomaar, op klaarlichte dag. Waar iedereen bij stond. Hoe kon het gebeuren, waarom? Welke reden het ook mag zijn: Dit mag niet gebeuren. NOOIT! Helaas is het wel gebeurd.

Herdenken

Guus was een vriendelijke, spontane en sociale jongeman en een A-Z collega die veel te vroeg door zinloos geweld deze wereld heeft moeten verlaten. In samenwerking met de familie van Guus willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting Tegen Zinloos Geweld om zo Guus blijvend te herdenken. Doe en geef je mee? Meedoen kan vanaf 4 april t/m 17 april via onze website bij de check-out van je bestelling. Rechtstreeks doneren kan ook, graag zelfs. Namens de familie van Guus en A-Z Barbecue Service alvast bedankt.