Porchetta is eigenlijk een Italiaans gerechtdat bestaat uit een groot stuk varkensvlees, meestal afkomstig van de buikspek (buik van het varken) of een hele varkensschouder, dat op smaak is gebracht met kruiden zoals knoflook, rozemarijn, venkelzaad, en andere aromaten. Dit vlees wordt vaak opgerold en langzaam geroosterd tot het heerlijk mals is van binnen en een knapperige, gekruide buitenkant heeft.
Langzaam garen voor
ultieme smaak
Porchetta vraagt om een low & slow bereidingswijze. Leg het vlees op indirect vuur en laat het langzaam garen totdat het mals is en de kruiden volledig zijn ingetrokken. Het resultaat is een sappige bite met een knapperige buitenkant die je BBQ-ervaring naar een hoger niveau tilt.
De Pitmaster BBQ Box: meer
dan alleen porchetta
In de Pitmaster BBQ Box vormen de Porchetta Rolls samen met andere topstukken zoals Tomahawk, Picanha Spies en Dinosaur Drumsticks de ultieme smaakbeleving. Combineer het met de bijgeleverde Cole Slaw, gegrilde Mais en Jalapeño Mac ’n Cheese voor een complete maaltijd. Voeg voor extra pit de Tabasco Garlic en Tabasco Green toe, en sluit af met de Marshmallows boven het vuur – een zoete afsluiter na een krachtig vleesfestijn.
Founder Jack: “Porchetta is voor mij het perfecte vlees om langzaam te garen op de BBQ. In onze limited Pitmaster BBQ Box proef je hoe sappigheid en krokantheid samenkomen. Zin om het zelf te ervaren? Bestel ‘m vandaag nog in onze webwinkel!”
Geschreven doorJack Willems
Teambaas Jack | Founder
A-Z begon als een uit de hand gelopen hobby. Overdag werkte ik als slager, maar ’s avonds en in het weekend was ik in de weer met BBQ-feestjes. Het groeide sneller dan verwacht en op een dag zei mijn vriendin Victoria : "Jack, je moet stoppen als slager en vol voor A-Z gaan!" En zo geschiedde. Samen hebben we A-Z grootgemaakt. Nu draag ik het stokje over, maar ik blijf natuurlijk Teambaas Jack – niet alleen bij A-Z, maar ook bij A-Z Racing. Voetbal is mijn andere grote passie. Een voetbalgek? Absoluut! Meer weten over A-Z of mij? Check de blog!