Wild van Wild

Wild van Wild

Wild van Wild

Jack vertelt over Wild

Wildmaand

Het is inmiddels alweer oktober: wildmaand. Als ex-slager ben ik 'wild van wild'. Een lekker hertenbiefstukje of  een overheerlijke konijnenbout uit de oven kan ik niet weerstaan. Laatstgenoemde krijg ik ieder jaar van een vriend die in oktober altijd de bossen trekt om mee te helpen de wildstand op peil te houden. Jagen heeft mij persoonlijk nooit getrokken, dat laat ik liever aan een ander over. Mijn schoonmoeder maakte vroeger de door mij gekregen konijnenbouten klaar in de römertopf, die hiervoor urenlang de oven in moest. Nu moet ik de 'de konijn' zelf bereiden. Mijn vrouw kent het recept niet. Na wat speurwerk in de papieren van haar ouders hebben we 'het konijn op limburgse wijze recept' gelukkig gevonden. Dit recept wil ik graag met jullie delen.

Konijn op Limburgse wijze

Bereiding: Leg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn, en watertoe aan de konijnenbouten toe. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast. Haal de volgende dag de bouten uit de marinade en bak ze aan beide zijden goudbruin. Voeg opnieuw de marinade toe, maar nu met de appelstroop, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur. Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng maximaal op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en opnieuw warm. Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree. Dit wildgerecht is ook een echte aanrader voor het Kerstdiner.

Smakelijk alvast!