Jelle: “Wat is er leuker dan samen met je kinderen je eigen BBQ-toetje te maken? Niks toch! Mijn dochtertje van bijna 1 jaar is gek op aardbeien en banaan. Iedereen, jong en oud, is dol op die heerlijke zoete versnaperingen met zomerfruit . Zomerse barbecuetoetjes zijn daarom een heerlijke manier om je barbecue-ervaring af te sluiten. Hieronder staan enkele smakelijke en gemakkelijk te bereiden zomerse barbecue-desserts die perfect zijn voor een zomerse barbecue.”
Gegrilde Fruitspiezen
Ingrediënten:
Ananas
Perziken
Aardbeien
Banaan
Honing
Muntblaadjes (voor garnering)
Bereiding:
Snijd het fruit in hapklare stukken.
Rijg het fruit aan spiezen.
Bestrijk lichtjes met honing.
Grill de spiezen op middelhoog vuur tot het fruit licht gekarameliseerd is.
Serveer met een paar muntblaadjes voor een frisse touch.
Gegrilde Perziken met Vanille-ijs
Ingrediënten:
Rijpe perziken
Olijfolie
Vanille-ijs
Honing of ahornsiroop
Geschaafde amandelen (optioneel)
Bereiding:
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Bestrijk de snijkant met een beetje olijfolie.
Grill de perziken met de snijkant naar beneden totdat ze zachte grillstrepen hebben en zacht zijn (ongeveer 4-5 minuten).
Serveer met een bolletje vanille-ijs en besprenkel met honing of ahornsiroop. Voeg eventueel geschaafde amandelen toe voor een knapperige textuur.
Gegrilde Bananen met Chocolade en Marshmallows
Ingrediënten:
Bananen
Pure chocolade, in stukjes gebroken
Mini marshmallows
Folie
Bereiding:
Snijd een banaan langs de lengte (niet helemaal door) en trek de opening iets uit elkaar.
Vul de opening met stukjes chocolade en mini marshmallows.
Wikkel de banaan in folie.
Plaats op de barbecue gedurende 5-7 minuten, of tot de chocolade en marshmallows gesmolten zijn.
Serveer warm, eventueel met een bolletje ijs.
Watermeloen Sorbet
Ingrediënten:
1 watermeloen, in stukjes gesneden en bevroren
Sap van 1 limoen
Een beetje honing of suiker (optioneel)
Bereiding:
Doe de bevroren watermeloenstukjes in een blender.
Voeg het limoensap toe.
Mix tot een gladde sorbet. Voeg honing of suiker toe als je het zoeter wilt.
Serveer onmiddellijk, eventueel gegarneerd met een paar muntblaadjes.
Kokos Ananas Parfait
Ingrediënten:
1 blik kokosmelk (gekoeld)
2 eetlepels suiker
1 verse ananas, in blokjes gesneden
Geschaafde kokos (geroosterd)
Muntblaadjes (voor garnering)
Bereiding:
Schep het dikke deel van de gekoelde kokosmelk in een kom en klop met de suiker tot een romige textuur.
Verdeel de ananasblokjes over glazen of kommetjes.
Schep de kokoscrème over de ananas.
Bestrooi met geroosterde kokos en garneer met muntblaadjes.
Jelle: “Met deze zomerse BBQ toetjes sluit je je barbecue op een verfrissende en smakelijke manier af. Heb je twee linkerhanden of een hele grote groep barbecueërs over de vloer? Onze kant-en-klare barbecue toetjes zijn met zorg en liefde door onze chefs bereid voor jou. Dus ‘zelf bestellen’ kan gewoon ook!”
Geschreven doorJelle
"Als 'zoon van' ben ik werkzaam als Marketing & Finance Manager binnen A-Z Barbecue Service. Ik werk veel achter de computer maar experimenteer ook graag als 'culinaire creasoof' met mooie streekprodukten. Het idee van het Seizoens Box Menu is tijdens mijn experimenteren in de keuken ontstaan. Ook in Duitsland timmeren we aan de weg. Genoeg wer...