Zomercarnaval

Zomercarnaval

Zomercarnaval

Groots

De feestdagen overleefd? Hier wel. Gelukkig is alles thuis en op de zaak goed verlopen. We gaan weer terug naar ons dagelijks leventje. Normaal gesproken gaan wij vanaf begin januari hier in Noord-Limburg toeleven naar de ‘Gekke Moandaag’. 'Wat is dat dan?', hoor ik je denken. Op die maandag (2 weken voor Carnaval) hebben wij in Grubbenvorst een carnavalsoptocht én boerenbruiloft. Dus eigenlijk een opwarmer voor de carnaval. Veel inwoners van Grubbenvorst beginnen eind oktober al met carnavalswagens bouwen en ideeën bedenken voor de optocht. Voor zo’n klein dorpje als Grubbenvorst (4790 inwoners) is het toch ieder jaar weer een prestatie om zo iets ‘Groots’ neer te zetten. Daar zou Guus Meeuwis in Eindhoven een voorbeeld aan kunnen nemen hahaha. Helaas. Dit jaar is 'Corona' de baas. Geen prins carnaval, geen optocht én geen kroegentocht. Wat nu? Hoe komen we die saaie wintermaanden door?  

Monster

Dit jaar in februari dus geen beren, indianen of clowns, die het straatbeeld kleuren. Ik herinner me nog dat 2 jaar geleden er mensen verkleed gingen als verpleger met een coronaspuit. We maakten er toen nog grappen over: ‘Kijk daar, haha, een coronaverpleger.’ Onwetend als we allemaal waren. Het zou wel loslopen. ‘De mensheid heeft toch alles altijd onder controle?’ Ons kon niks gebeuren. Nú weten we beter. We zijn gelukkig op de goede weg terug naar normaal. Maar velen van ons moeten inmiddels een dierbare missen. Corona is een monster. Dat moeten we temmen. Dat gaat ons lukken. Vroeger ging men het gevaar te lijf met zwaard en degen. Maar tegenwoordig zijn kennis en onderzoek onze voornaamste wapens. Onze knappe koppen strijden iedere dag weer voor de volksgezondheid. Met goed resultaat. Hiervoor 1000x dank en meer. Samen staan we sterk.

Zomercarnaval

"Hoe ga je nu die saaie wintermaanden overleven", was de vraag. Ik ben een beetje afgedwaald van het onderwerp hé. Lekker schaatsen in een overdekte schaatshal is altijd leuk en sportief om te doen. Of een weekje ‘SnowWorld’. Wel sneeuw en kou, maar geen lange reis. Uiteindelijk is wandelen met de hond ook nog een optie. Zo’n winterwandeling sluit je dan af met een heerlijke winterbarbecue. Je kunt de wintermaanden zo gezellig maken als jezelf maar wilt. Zelf ga ik alvast uitvogelen wat ik aan ga trekken komend voorjaar. ‘Hoezo, wat is er dan?’, hoor ik je denken. Heb je het niet gehoord? Waarschijnlijk wordt het carnaval verplaatst naar het voorjaar óf de zomer. Dan kun je natuurlijk niet in zo’n dik berenpak door de straten paraderen hahaha. Wat in het vat zit verzuurt niet, zullen we maar zeggen. Zo’n extra lange voorbereiding vraagt natuurlijk wel om extra mooie en originele carnavalscreaties. Genoeg te doen dus deze winter. Succes ermee!

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service