Yes, de vlag kan uit!

Yes, de vlag kan uit!

Laatste loodjes

De laatste beproeving van de middelbare school, de eindexamens. Medio mei hebben de eindexamen kandidaten zich volledig gegooid op de laatste loodjes van hun middelbare school carrière. Voor de een is het meer een formaliteit geweest, voor de ander een ware beproeving. De een heeft weken al dan niet maanden lang met z’n neus in de boeken gezeten terwijl de ander vooral bezig is geweest met de zenuwen onder controle te krijgen. Al met al doen alle eindexamen kandidaten één ding hetzelfde, juichen als ze klaar zijn.

Alles los

De meesten hebben hun eindexamens natuurlijk gehaald, sommigen moeten misschien nog even aan de bak voor de herkansingen. Maar zodra alles achter de rug is… een wáre ontlading. Alle stress, alle zenuwen worden eruit gegooid. Al het harde werk wordt beloond met dat gewilde papiertje. En natuurlijk met een extra lange zomervakantie niet te vergeten. En daar wordt over het algemeen zeer goed gebruik van gemaakt. Naast het feit dat de meesten voor de eerste keer zonder ouders op vakantie gaan, is er nog één ding wat er heel veel zal gebeuren. Dan heb ik het natuurlijk over de eindexamen feestjes.

Examenfeestjes

De een zal het iets uitbundiger vieren dan de ander, maar nagenoeg iedereen zal het behalen van zijn diploma bezegelen met een onvergetelijk examenfeest. Eerst heel bescheiden samen met de familie een kopje koffie drinken met een stukje gebak erbij. Maar ’s avonds is voor de eindexamen kandidaten zelf. Van een grote tent in de achtertuin tot het afhuren van een kroeg. Aan ruimte geen gebrek. Er moet natuurlijk ruimte zijn voor alle vrienden om er een van de meest onvergetelijke avonden ooit van te maken. Maar ook hier, één ding zal bij ieder examenfeestje centraal staan. Het leggen van een goede bodem. Want hoe je het ook wendt of keert, er zal waarschijnlijk veel alcohol doorheen gaan. Laat ik nou precies weten waarmee je dé perfecte bodem legt. Ik zeg niet wat het is, maar ik denk dat je het wel kunt raden☺.