Voel je vogelvrij

Voel je vogelvrij

Voel je vogelvrij

Home sweet Home

Jammer, mijn zomervakantie zit er weer op. Heerlijk genoten samen met vrouw en hond van 2 weekjes Frankrijk. Ook weer lekker om aan de slag te gaan. De voorbereidingen voor Kerst zijn alweer in volle gang dus ik ga er weer lekker tegenaan. Deze vakantie is er wel iets gebeurd dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. "Wat dan?", hoor ik jullie denken.

Meer van Annecy

Dit jaar zijn we met ons campertje afgereisd naar het Meer van Annecy. "Maar jullie zouden toch naar de Algarve gaan?" Dat klopt ja, maar Portugal was bij nader inzien voor 2 weekjes vakantie toch wel heel veel reisuren dus het is een andere bestemming geworden. Het meer van Annecy wordt ook wel 'the blue lake' genoemd en blauw was het, zekers te weten. We hebben lekker langs het meer gewandeld, een boottochtje gemaakt en zelfs af en toe een frisse duik genomen in het toch wel ijskoude maar helderste bergwater dat ik ooit heb gezien. Het eten was daarbij voortreffelijk. Het vlees-,vis- en vegetarisch aanbod was divers en smakelijk. Het streekgerecht tartiflette (een soort van gratinee) kan ik je van harte aanbevelen.

Respect

De bergen zijn niet zo hoog in de omgeving van Annecy maar als je de hoogste bergen in die omgeving, de Semnoz (1699 m) of de Col de la Forclaz (1527 m) oprijdt (of fietst), heb je een geweldig mooi uitzicht over het Massif des Bauges. Bij helder weer heb je zelfs vrij zicht op de Mont Blanc (4809 m). Dit hebben we dus ook gedaan, met de auto wel te verstaan. Boven aangekomen lekker een capuccino genuttigd en genoten van de parasailers, want die zijn er daar volop. Vele waaghalzen kwamen zwevend op de thermiek voorbij met hun gekleurde parapentes (glijschermen). Gaat er al een lichtje bij je branden, kun je al raden wat voor onmogelijks ik deze vakantie heb ondernomen? Inderdaad, ik heb de sprong gewaagd en een tandemvlucht gemaakt. "Wat was het mooi, wat was het overweldigend", glundert Jack, "ik zou het zo weer doen." Nu maakte die piloot ook nog foto’s en video’s tijdens de vlucht. Dus met zijn ene hand bestuurde hij het scherm en met de andere hand maakte ie films en foto's met een GoPro. Fenomenaal, zoveel durf en lef als die piloten hebben. Respect.

Doen

De foto’s en video’s zijn top geworden. Tijdens de komende Binnen Barbecue zullen deze denk ik wel veelvuldig op tafel komen. Ik, vliegend als een vogel door de lucht, genietend van de pracht en praal die de natuur ons te bieden heeft. Deze ervaring kan ik iedereen aanbevelen. Niet denken maar doen. Dit heeft me in mijn leven al veel goede dingen gebracht. Onderweg naar huis, via de Route du Soleil, was ik al weer met de volgende uitdaging bezig, in mijn hoofd dan wel te verstaan. Wat dat gaat worden? "De tijd zal het leren", lacht Jack, "misschien wel parachutespringen of downhill mountain biking ha,ha,ha, jullie zijn dan de eersten die het horen."

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service