Voel je vogelvrij

Voel je vogelvrij

Voel je vogelvrij

Home sweet Home

"Jammer, mijn zomervakantie zit er weer op. Ik heb heerlijk genoten samen met vrouw en mijn viervoeter van twee weekjes Frankrijk. Het voelt fijn om weer aan de slag te gaan. De voorbereidingen voor Kerst zijn alweer in volle gang, dus ik ga er weer met frisse moed tegenaan. Deze vakantie is er echter wel iets gebeurd dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. 'Wat dan precies?', hoor ik je denken. Ik zal het je vertellen."

Meer van Annecy

"Dit jaar zijn we met onze camper afgereisd naar het Meer van Annecy. 'Maar jullie zouden toch naar de Algarve gaan?' (zie blog 'Verliefd op de Zee') Dat klopt ja, maar Portugal was bij nader inzien voor twee weekjes vakantie toch wel heel veel reisuren, dus het is een andere bestemming geworden. Het meer van Annecy wordt ook wel 'the blue lake' genoemd en blauw was het. Zeker weten. We hebben heerlijk langs het meer gewandeld, een boottochtje gemaakt en zelfs af en toe een frisse duik genomen in het toch wel ijskoude, maar helderste bergwater dat ik ooit heb gezien. Het eten was daarbij voortreffelijk. Het vlees-,vis- en vegetarisch aanbod was divers en smakelijk. Het streekgerecht tartiflette (een soort van gratinee) dat daar veelvuldig op tafel kwam, kan ik je van harte aanbevelen."

Respect

"De bergen zijn niet zo hoog in de omgeving van Annecy maar als je de hoogste bergen in die omgeving, de Semnoz (1699 m) of de Col de la Forclaz (1527 m) oprijdt (of fietst), heb je een geweldig mooi uitzicht over het Massif des Bauges. Bij helder weer heb je zelfs vrij zicht op de Mont Blanc (4809 m). Dit hebben we dus ook gedaan. Met de auto wel te verstaan. Boven aangekomen hebben we genoten van het overweldigende uitzicht én van de parasailers. Die zijn er daar volop. Vele waaghalzen kwamen zwevend op de thermiek voorbij met hun gekleurde parapentes (glijschermen). Gaat er al een lichtje bij je branden, kun je al raden wat voor onmogelijks ik deze vakantie heb ondernomen? Inderdaad, ik heb de sprong gewaagd en een tandemvlucht gemaakt. Wat was het mooi. Wat was het overweldigend. Ik zou het zo weer doen. Nu maakte die piloot ook foto’s en video’s tijdens de vlucht. Dus met zijn ene hand bestuurde hij het scherm en met de andere hand maakte hij films en foto's met een GoPro. Fenomenaal, zoveel durf en lef als die piloten hebben. Een en al respect."

Doen

De foto’s en video’s zijn top geworden. Tijdens de komende Binnen Barbecue zullen deze denk ik veelvuldig op tafel komen. Ik, vliegend als een vogel door de lucht, genietend van de pracht en praal die de natuur te bieden heeft. Deze ervaring kan ik iedereen aanbevelen. Niet denken maar doen. Dit heeft me in mijn leven al veel goeds gebracht. Onderweg naar huis, via de Route du Soleil, was ik al weer met de volgende uitdaging bezig. In mijn hoofd wel te verstaan. Wat dat gaat worden? De tijd zal het leren. Misschien wel parachutespringen of 'downhill mountain biking' haha. Je bent dan de 1ste die het hoort."