Vierdaagse wordt Driedaagse

Vierdaagse wordt Driedaagse

Vierdaagse wordt Driedaagse

Tropische hitte

De echte ‘diehard 4-daagse wandelaars' zullen afgelopen zondag op hun neus gekeken hebben. De 4-daagse organisatie besloot namelijk om pas woensdag te starten in verband met de voorspelde hitte voor de startdag. Dit lijkt me achteraf gezien een goed besluit. Want wat was het onmenselijk héééét dinsdag. Het dashboard van mijn airco gekoelde auto gaf een buitentemperatuur aan van 40 graden. Ongekend warm. Ik kon de dans gelukkig gedeeltelijk ontspringen. Hoe? Ik heb lekker lang doorgewerkt in de airco zodat, toen ik rond achten naar huis reed, het qua temperatuur weer enigszins te doen was. Zowel buiten als binnen. Ook ik zou graag een keertje de 4-daagse willen lopen. Maar wat ben ik blij dat ik niet juist dit jaar uitgekozen heb als 'première'.

Te laat

Ik hoorde vanmorgen het trieste verhaal van een 77-jarige 3-daagse wandelaar die te laat was gekomen voor de inschrijving. Wat bleek: Je kon je tot dinsdag 12.00 inschrijven en hij was er pas om half twee. Nu mag hij niet meelopen helaas. De organisatie is meedogenloos. Kunnen we soms niet iets coulanter zijn? Nederland is al helemaal dichtgetimmerd met regels en wetten. Die goede man is 77 jaar oud, heeft veel geoefend en waarschijnlijk geen tijd om de hele dag de Socials in de gaten te houden. Anders was hij wel op de hoogte geweest van de sluitingstijd toch?! Wat kan ik in deze voor hem betekenen? Als ie zich bij mij meldt, krijgt hij van mij een gratis barbecue als pleister op de wonde haha.

Party

Gelukkig is het vandaag wat koeler en aangenamer buiten. Vanavond staat onze jaarlijkse bedrijfsbarbecue op de planning. Er worden minimaal 160, veelal jonge mensen, verwacht. Die gaan vanavond samen een barbecueparty bouwen. Een toffe band en natuurlijk een gevarieerde barbecue mag niet ontbreken. Er wordt helaas wel hagel en onweer verwacht maar dit gooit voor ons feestvierders geen roet in het eten, zoals de hitte bij de 4-daagse wandelaars wel (gedeeltelijk) deed. Regen, hagel, onweer of téveel zon, vanavond gaan we los, hoe dan ook!