Verjaardagsfeest valt in het water

Verjaardagsfeest valt in het water

Verjaardagsfeest valt in het water

Victoria's zoon is jarig

Verjaardag 2003

“Met wie hebben jullie net zolang gebeld?” Mijn man kijkt mij en mijn( toen nog kleine) kinderen vragend aan en ik doe net alsof ik doof ben en loop naar de keuken waar het aanrecht vol staat met vieze gebaksbordjes, glazen en koffiekopjes. ’Ik heb even geen zin in nog meer geklets’. Ik begin met het inruimen van de vaatwasser. Ik houd van een verjaardagsfeestje op zijn tijd ,maar die eeuwige afwas achteraf kan me gestolen worden.

PSV-fan

Terwijl mijn man ons dochtertje van drie naar bed brengt, denk ik even terug aan het telefoongesprek van zojuist. Mijn oma en opa uit Brabant konden vanwege hun hoge leeftijd niet op de verjaardag van mijn zoon komen en daarom belden ze even. Zo leuk…dat de ouders van mijn vader altijd aan hun achterkleinkinderen denken door even met ze te bellen op speciale dagen, zoals vandaag. Mijn zoon is alweer 10 jaar geworden. 'Waar blijft de tijd?!' Trots zit de jarige op de bank voor de televisie in zijn nieuwe PSV-trainingspak, na te genieten van zijn verjaardagsfeest. Wat wordt ie al groot.

Verjaardag 2023

Vandaag ontvang ik op het eind van de avond via what's app een aantal foto’s  van mijn kleindochter, gehuld in een PSV-voetbaloutfit. Op de afbeeldingen houdt mijn (inmiddels volwassen) zoon als trotse vader ons 'lachebekje’ staande. Het lijkt net alsof ze al zelfstandig kan staan. Met slechts 4 maanden oud zou dit een wereldwonder zijn haha ha. De geschiedenis herhaalt zich. Mijn man was en is groot fan van PSV. Idem dito zoonlief en nú ook al onze kleindochter Liv. Vandaag is mijn zoon 30 geworden. Helaas…géén feestje! Geveld door een heftige buikgriep is zijn verjaardag last-minute verplaatst naar een andere datum. Dat hij ondanks zijn totaal belabberde toestand toch enorm geniet van deze speciale verjaardag, zie ik aan de gezellige foto’s van zijn gezinnetje. Dat gourmet etentje dat voor mijn zoons verjaardag op de planning stond, houden we lekker tegoed!