Vakantieliefde scoren?

Vakantieliefde scoren?

Vakantieliefde scoren?

Wisselvallig

Zomaar een zondagmiddag in juli. Vanmiddag lekker geen verplichtingen. De zon schijnt, het is 22 graden buiten maar het  besluit om binnen TV te gaan kijken maakt me heerlijk 'zen'. Al zappend met de afstandsbediening beland ik in een of ander random reisprogramma. Mooie krijtrotskusten verschijnen op mijn netvlies en de schoonheid van deze betoverende kustlijn streelt mijn hart. Dan dringt het tot me door, dit is de Algarve, dit gaat over Portugal. Laat dat nu net het land zijn waar wij (mijn man, hond en ik) komende september naar toe willen gaan met ons campertje. Ik ga dus wat rechter opzitten en zet het volume van de TV wat hoger. Mijn hart wordt warm van zoveel moois maar ook de hollandse zonnestralen, die door het venster naar binnen schijnen, doen hun best om mijn hart te betoveren en kleuren de muren van mijn woonkamer magisch oranje. Maar voor hoe lang mogen we nog genieten van deze zomerse temperaturen? In Nederland heb je geen enkele zekerheid wat het weer betreft maar zelfs dat mag de sfeer van je vakantie niet bepalen toch!?

Binnenlandse roadtrip

Afgelopen zomer zijn we (door corona gedwongen) langs de Nederlandse kust getrokken met ons campertje en het was gewoonweg fantastisch.We hebben er geen minuut spijt van gehad en volop genoten. De Zeeuwen zijn aardig en ook hier zijn de stranden prachtig, tenminste als de weergoden je goed zijn gezind. Ik wil je alvast even een aantal fantastische vakantietips meegeven mocht je van plan zijn in Nederland je zomervakantie te spenderen. Ik neem je mee naar een aantal hele bijzondere plekjes, die jij echt moet gaan bezoeken. Houd je, net als ik, van water en ruimte, bezoek dan eens Walcheren met haar eindeloze stranden en geniet van zon, zee en strand. Wist je dat de meeste zonuren in Zeeland gemeten worden? Ik wist het ook niet, maar inderdaad, vorig jaar tijdens onze binnenlandse roadtrip, was het warempel bijna altijd zonnig en droog. Ik kan me niet herinneren dat er zelfs maar één hele vakantiedag verregend is.

Middelburg-Vlissingen-Zoutelande

De hoofdstad Middelburg is een gezellige plaats om te winkelen of een rondrit te maken, echt heel leuk en interessant. Het Gotische stadhuis op de Markt is zeker een fotostop waard. De luiken van het gebouw vallen erg op door hun rood-wit geschilderde panelen. Wil je van een extra spectaculaire uitzicht genieten? Beklim dan abdijtoren ‘de Lange Jan’. In slechts 200 stappen ben je boven en heb je een prachtig uitzicht over heel Middelburg. Erg indrukwekkend is ook de havenplaats Vlissingen. Immens grote zeeschepen varen voorbij richting Antwerpen, een lust voor het oog. Maak een gezonde wandeling over het strand of de boulevard en geniet van een lekker bakkie leut bij restaurant 'de Gevangentoren'. Hier heb je het mooiste uitzicht over de Noordzee dat je maar kan hebben. Je ziet de reuzen onder de scheepvaart voorbij schrijden terwijl jij misschien wel(na je koffie) aan een wijntje nipt. We wilden ook nog het arsenaal bezoeken maar met een hond mag je niet binnen. Jammer, maar met (de klein)kinderen(die we nog niet hebben hoor) lijkt me dit ook echt veel leuker om te doen dus dat bewaren we maar tot later. De horeca in Vlissingen en omstreken is verrassend divers maar een barbecuebedrijf ben ik daar nog niet tegengekomen ha,ha,ha. Mocht je onverhoopt toch willen barbecueën op je vakantieadres dan kun je altijd ons bedrijf bellen hé. Zoutelande mag je ook echt niet overslaan, prachtig daar. Enorme zandstranden met prachtige hoge duinen kleuren het landschap. Het centrum daarentegen is klein maar gezellig. Leuke winkeltjes zijn er volop. Ook de weekmarkt met haar vele viskraampjes kan en mag je niet missen. Vorige zomer hebben we ook nog een dagtrip  met mijn moeder(76 jaar)naar Zoutelande gemaakt en hebben we zelfs nog een lekkere frisse duik genomen in het zilte schuimende zeewater. ”Brrrrrr, wat was het koud maar yes, wat was het leuk.”

Ameland

Mijn allereerste vakantie, als kleuter van 3 jaar, ging ook naar zee en wel naar het Waddeneiland Ameland. Wat een belevenis! Met de veerboot en gehuld in een hip regenjasje-ook toen had je al geen enkele garantie op goed weer in eigen land-ging ik samen met mijn ouders de wijde wereld in en maakte ik voor het eerst kennis met de zee en haar oneindige pracht en praal. Ik was onbewust op slag verliefd. Van deze vakantie zijn nog prachtige vintage zwart-wit foto’s bewaard gebleven. Die pak ik er soms bij om nog even terug te dwalen naar mijn onbezorgde kinderjaren. De liefde voor de zee is mij dus met de paplepel ingegeven.

Schiermonnikoog

Ter afsluiting van onze roadtrip vorige zomer hebben we nog een dagje Schiermonnikoog gedaan. De veerboot zat vol met gezinnetjes. Talloze kinderen in zomerse kledij vergaapten zich aan de grootsheid van de zee en ik waande me weer even het kind van drie, op weg naar Ameland. Toen we op het mooiste waddeneiland van Nederland aankwamen sloeg de klok inmiddels twaalf uur. De zon stond hoog aan de hemel en het kwik op de thermometer gaf de tropische 32 graden aan. Zweetparels sierden ons voorhoofd en een zonovergoten eindeloos strand straalde ons tegemoet. Het zeewater was aangenaam koel. Het werd onverwachts een dag met een gouden randje.

Nederland of Portugal?

Wil ik, met al deze mooie vakantieherinneringen in mijn achterhoofd, deze zomer eigenlijk nog wel naar Portugal of gaat mijn keuze vallen voor die heerlijke Nederlandse kust? Na dat reisprogramma van zojuist ben ik toch ook wel erg benieuwd geworden naar de sfeer, natuur, de zee en het eten in Portugal. Ik vrees dus dat mijn nieuwsgierigheid het deze keer gaat winnen van mijn herinneringen. Manlief is al vóór! Die ziet zichzelf al zitten op een Portugees terrasje met in zijn ene hand een heerlijke koel biertje en in zijn andere hand een mediterraans hapje van de grill. Laat die zomer én zee maar komen, santé!

Al onze barbecue menu's inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service