Op en top Carnaval

Op en top Carnaval

Op en top Carnaval

Carnaval

Carnaval, wie kent het niet? 4 dagen lang de hele dag staan springen en hossen in leuke pakjes. Een van de weinige dagen in het jaar dat iedereen écht zichzelf kan zijn en hélemaal los kan gaan. Ik ben dan ook zelf sinds jongs af aan een enthousiaste carnaval vierder. Maar ik kom zelf uit een kleiner dorpje in Limburg. Het verschil met de steden is wel aanzienlijk, buiten het feit van de aantallen natuurlijk. Mensen vanuit overal komen carnaval vieren in de stad. Zó veel nieuwe mensen om je heen. Dat terwijl in de kleine ‘’boeren’’ dorpjes je íedereen kent. Het heeft beide zijn charmes, maar toch is er één groot voordeel aan het ‘dorpscarnaval’…

Bouwen

Dat ene voordeel is natuurlijk de optocht. En ja, ik weet dat ze in de steden ook een optocht hebben. Maar dat is zó anders. Dat zijn 9 v.d. 10 keer gekochte wagens. Bij ons in het dorp worden alle wagens met de hand gebouwd, van kleine wagens tot wagens van 20+ meter lang. Daar gaat maanden tijd in zitten. Maar die weekenden wagens bouwen, dat is gewoon fantastisch. Eigenlijk heb je zo al ruim voordat de carnaval écht begint de carnavalskoorts al te pakken. Geen haast, gewoon relaxt met een drankje erbij een beetje hobbyen. En dan natuurlijk tussendoor even wat eten bestellen. Maar ook wordt er vaak de barbecue aangestoken. Dat is altijd ideaal. Alles staat al klaar. Dus als je honger hebt, wat natuurlijk niet gek is na al dat bouwen, kun je gelijk wat eten op de grill gooien.

Optocht

Voor degenen uit de grote steden kan ik dan ook écht aanraden, ga eens kijken bij welke dorpen in de buurt er grote optochten zijn. Je kijkt écht je ogen uit. En zeker aangezien de meeste optochten op de zondag middag zijn… Een betere manier om uit te kateren is er niet toch. Maar natuurlijk ook voor de niet carnavalsvierders, kom gerust een keer kijken. Harstikke leuk. En mocht je nu een keer écht iets fantastisch willen zien… Ooit gehoord van de Lichtjesoptocht? Daar komen alle grotere wagens uit de regio naartoe volledig voorzien van allerlei soorten lichtjes. Ik kan je beloven, die wagens zijn niet het enigste wat gaat stralen.  

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service