Music was my first love

Music was my first love

Music was my first love

Victoria (oprichter A-Z) laat je kennismaken met haar nieuwe hobby in onderstaande blog. Lees het nú!

Thuis vertier

Aan het begin van de coronaperiode moesten we allemaal noodgedwongen ons vertier thuis zoeken, dus ook ik! Tja, wat zou ik eens met die extra vrije uurtjes gaan doen thuis? Een taal leren? Hé nee, mijn engels is prima. Ik kan me overal verstaanbaar maken dus waarvoor? Puzzelen? Nutteloos stukjes aan elkaar leggen die bewust gemaakt zijn geeft mij in ieder geval weinig tot geen voldoening. En wat moet je daarna met zo’n ding? Weer uit elkaar halen en opnieuw beginnen? Nee, niks voor mij. Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch iets gevonden waar ik ‘mega’ blij van wordt en waarbij mijn hersens worden getriggerd. Naast mijn lijf (ik zit op Zumba Gold, dat is dansen voor 50 plussers) moet ik ook mijn hersens blijven trainen en daar is mijn nieuwste hobby uitermate geschikt voor. "Vertel nu maar wat het is", hoor ik jullie denken, ta,ta,ta,taaaa, het is (tromgeroffel)........ ukelele spelen.

Mini-gitaar

In mijn kinderjaren heb ik ook muziek gemaakt en wel bij de plaatselijke harmonie. Ik speelde hobo, mijn zus dwarsfluit, broerlief hoorn en Paps speelde de fagot. Mijn moeder was onze grootste fan en bij elk optreden verscheen ze trouw om onze vorderingen te aanschouwen. In mijn tienerjaren heb ik de hobo aan de wilgen gehangen. En nu heb ik deze weer geplukt en omgeruild voor een ukelele. Een snaarinstrument is heel anders spelen dan een blaasinstrument maar je kunt al vrij snel met een paar akkoorden de leukste popliedjes spelen. Daarbij zingen valt niet altijd mee maar mijn stembanden doen hun best en het maakt me blij dus dat blijf ik gewoon doen hoor. Ik volg online webinars van www.uked.nl, elke maandag om de week. Zo leer ik ook veel ‘strumpatterns’ and ‘picking patterns’ en steeds meer akkoorden. Zie je mij al zitten, een lichtgrijzende iets te mollige vrouw, die ‘Jolene’ speelt op haar mini-gitaar terwijl boven de barbecue lekkere grillgerechten bereid worden? Lijkt mij hartstikke leuk maar ook spannend dus toch nog eerst even de puntjes op de i zetten. Ben pas in oktober 2020 begonnen met deze creatieve hobby dus er is echt nog wel wat ‘werk aan de winkel’.

Dromen mag

Ook zin in een nieuwe hobby? Ik kan je ukelele spelen van harte aanbevelen.   In het begin moet je even flink aanpoten en zeker niet opgeven. Al het begin is moeilijk maar als ík geluid uit een ukelele kan krijgen kun jij het zeker ook. Bij jouw volgende barbecue of gourmet steel jij de show met jouw ukelele optreden, wedden?! Op facebook is ook nog een leuke besloten groep (ukelele nederland.nl) waar je lid van kunt worden en waar je optredens kunt posten. Misschien dat we elkaar daar ooit online ontmoeten en anders volgend jaar live bij een barbecue op het strand met allemaal ukelelespelers? Ik kijk er nu al naar uit.

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service