Meat Corsica

Meat Corsica

Meat Corsica

Rechterhand

Het is zaterdagmorgen 08.00 uur. Eerst koffie. Ik loop naar de kantine en druk op de voor mij zo bekende zilveren knop van het koffiezetapparaat. Het zwarte pepmiddel vult mijn porseleinen mok die inmiddels voorzien is van mijn naam. Dat heeft de nieuwe generatie bedacht. Duurzaamheid voor alles. Na vier weken van afwezigheid ivm vakantie heb ik weer eens geholpen met het laden van de bussen. Terwijl ik moe (we beginnen met laden om 5.00 uur) maar voldaan aan mijn koffiebeker nip, komt productieleider Dennis bij me zitten. “Heey Jack, wat bis dich broen, hesse de zon aangebloaze?” Lachend vraag ik of ie ook een bakje wil en loop naar het koffiezetapparaat terwijl ik me enigszins geneer voor mijn iets te bruine huidskleur. “Nog nieuwe gerechten ontdekt daar in Corsica?”, vraagt Dennis geïnteresseerd. Enthousiast vertel ik over de enorme heerlijke entrecôtes die daar in elk restaurantje standaard op de menukaart stonden. Leuk om weer even bij te praten met mijn rechterhand.

Warm bad

Na wat vakantieverhalen uit de doeken te hebben gedaan, loop ik naar mijn vertrouwde werkplek. Heerlijk om ook weer even op kantoor te zijn. Na vier weken van rondreizen, zonnen, zwemmen en lekker eten op het mooie Corsica, heb ik weer enorm veel zin om te ‘knallen’. De barbecuedrukte staat voor de deur. Terwijl ik mijn propvolle mailbox op orde probeer te brengen komt mijn andere rechterhand (productieleider Robert) binnen gelopen. “Heey Jack, wet bis dich broen, hesse de zon aangebloaze?” Wederom lachend bied ik mijn andere productieleider ook een bakkie aan. Samen kletsen we wat bij over het bedrijf en over mijn vakantie. Terug zijn op mijn bedrijf na een maand van afwezigheid, voelt aan als een warm bad. Als zwemmen in de Corsicaanse zee. Hééérlijkkkk!

Rondje koelcel

Rond een uur of 10.00 rijd ik naar mijn woonhuis. Mijn 1ste werkdag na de vakantie zit er weer op. De hond staat me bij thuiskomt al kwispelend op te wachten. Zou ze de verrassing, die in de kofferbak staat, al ruiken? Terwijl mijn vrouw druk bezig is met de vakantiewas maak ik de barbecue aan. Uit de achterbak van mijn auto haal ik een heerlijke vleesschaal en wat sausjes en salades. 'Een rondje koelcel', zoals je leest, kon ik niet aan mij voorbij laten gaan haha. “Eéééten”, roep ik door het huis als de hamburgers inmiddels bruin gebakken op de borden liggen. Terwijl mijn kinderen aanschuiven kijkt mijn vrouw lachend naar de hamburgers en dan weer naar mij. Ze zegt: "Je hebt niet alleen die hamburgers lekker bruin gebakken maar ook jezelf daar in Corsica”. Iedereen lacht. De sfeer is als vanouds gezellig. Ik ben THUIS. Het mooiste van op vakantie gaan is toch nog altijd het thuiskomen. Alvast een fijne vakantie en een gezellige thuiskomst iedereen!