♥ Make peace, not war

♥ Make peace, not war

♥ Make peace, not war

Lente vibes

Overal rennen en lachen kinderen. Overal klinkt muziek. Overal is plezier. Vandaag bezoeken mijn man en ik een straattheater festival in Tegelen (Noord-Limburg). Het is zondag, de naam doet deze dag zeker eer aan. Een strak blauwe hemel laat de stralen van de zon schitteren. En met 17 graden voelt het tegen twaalven al lekker warm aan en kan de jas in de auto blijven. Zonnebril op de neus en daar gaan we. De lente én het plezier tegemoet. Van marionettespelers, die op originele wijze het sprookje Roodkapje uitbeelden, tot straatmuzikanten en rare steltlopers aan toe. Het is er allemaal.

Gratis

Na een uurtje rondgekeken te hebben beginnen onze magen te knorren. Gelukkig zien we na enkele minuten zoeken een foodtruck staan. Deze verkoopt heerlijke braadworsten van de grill. Die moeten uiteraard geproefd worden. Daarna bestellen we nog een lekker ijsje bij een prachtige antiek vormgegeven ijskar. Per bolletje 1 euro 50. Niet goedkoop dus. Als je dit omrekent in guldens dan is het zelfs ruim méér dan 3 gulden. Daar kreeg je in de jaren zeventig een heel sorbet voor haha. Het mooie van dit straatfestival is gelukkig wel dat de toegang geheel gratis is. Dus voor iedereen toegankelijk. Hoe mooi is dat.

Hoop

Voldaan van het eten slenteren we op ons 'dooie gemakkie' verder tussen de straatartiesten en kijken onze ogen uit. Wat een mooie creaties en wat een fantasie. Iets voor tweeën houden we het voor gezien en gaan we opgewekt richting de uitgang. Wat kan het leven toch mooi zijn. Als mijn man de auto start, springt zoals altijd de radio aan. Na een vrolijk deuntje volgt het nieuwsbulletin van 14.00 uur. Back to reality. Vreselijke berichten over de oorlog in Oekraïne volgen elkaar op. 'Waarom oorlog? Waarom die ellende voor volwassenen, maar ook voor kinderen? Iedereen moet kunnen genieten op zo’n mooie zonnige dag als vandaag. Oud, maar vooral ook jong'. Blij, maar ook wat verdrietig door het nieuwsbulletin, rijden we naar familie. We zijn uitgenodigd voor een verjaardag. Deze begint om 14.30 uur. We liggen goed op schema. Wij wel. Hopelijk Rusland niet.