Lentekriebels

Lentekriebels

Lentekriebels

Zon

Wat worden we weer verwend! Het zonnetje maakt overuren en de bloembollen schieten uit de grond. De lente komt letterlijk uit de bol in mijn tuinbakken, maar ik heb de lente in de bol. De kleurige voorjaarskleding in de winkeletalages lijkt mij te roepen: “Koop me, tijd voor iets nieuws”. De lammetjes dartelen op sommige plaatsen al door de weide. Het gras wordt al groener en nodigt bijna uit tot …inderdaad, barbecue. Ondanks de roerige tijden van vandaag de dag wil ik dit heerlijke lentegevoel vasthouden. Als het kan, zo laaaaang mogelijk.

Feestje plannen

Daarom ga ik maar alvast een feestje plannen. Mijn man wordt deze zomer 60 jaar. Onvoorstelbaar, maar waar. Dit moeten we vieren. Uiteraard met een gezellig tuinfeest met daarbij een heerlijke barbecue en lekkere live muziek. Uitnodigen is tegenwoordig met de app zo gebeurd. Tik, tik, tik, selecteer groepsapp familie, groepsapp vrienden etc. en klaar is Kees. Lekker om weer een barbecueparty te kunnen plannen met een grote groep zonder je zorgen te hoeven maken over wat wel en niet mag. Binnenkort (per 1 april) komen onze nieuwe barbecuemenu’s online. Tegen die tijd zoek ik iets lekkers uit voor op de barbecue van mijn mans tuinfeest. Dat wordt weer smullen geblazen, zeker weten.

Pasen

Weg dus met die donkere lange dagen. Ik ben klaar voor de lente. En jij? Waar verheug jij je de komende weken op? Ik verheug mezelf op veel. Teveel zelfs om op noemen. Ik verheug mij bijvoorbeeld op een terrasje pakken met mijn nieuwe hippe zonnebril op mijn neus. Op een lekker rondje fietsen in een beeldige jurk. Op een boswandeling maken, maar dan zonder jas. Op pootje baden. Op buiten eten. En ik verheug me uiteraard ook op Pasen. Wat een leuk feest. Een vrolijk gedekte tafel versierd met gele sierkuikentjes, chocolade paaseitjes en pastelkleurige tulpen zal mijn voorjaarsgevoel zeker aanwakkeren. Gezellig kletsen en lekker het voorjaar proeven met de paasdagen. Daar heb ik zin in. Kom maar op met die lente!