Lekker Moederdag

Lekker Moederdag

Lekker Moederdag

Vic(toria) vertelt over 'het moeder zijn'.

Moederschap

Ik ben nu bijna 30 jaar moeder. Een taak die me niet altijd gemakkelijk afgaat, maar ik doe mijn best. Zoals vele moeders met mij. Ik herinner me de geboorte van mijn zoon maar al te goed. De zwangerschap verliep vlekkeloos, maar ik zag als een berg op tegen de komende bevalling. Mijn lichaam was 26 én sterk maar mijn geest was des te zwakker. 'Kan ik dit wel, ga ik wel houden van de kleine, wat als de baby wat mankeert?' En nog veel meer van deze kwellende gedachtes dreven me soms tot waanzin. Gelukkig is mijn man nogal nuchter van aard en hij wist me dan ook geregeld gerust te stellen. We hadden nog geen Google in de jaren '90 maar moesten het doen met het informatieboek: 'Oei, ik groei!' Misschien maar beter ook. Zijn die enge verhalen over horrorbevallingen mij destijds gelukkig bespaard gebleven.

Trots

Mijn dochter kwam 6 jaar later dan mijn zoon ter wereld. Met de nodige ervaring op zak voelde ik me al wat zekerder wat het moederschap betreft, wat in mijn geval nog steeds best onzeker betekende haha. Al met al zijn ze inmiddels opgegroeid tot twee gezonde jonge mensen vol toekomstplannen. Een trots gevoel overheerst momenteel ondanks dat de bezorgde gedachtes over of ze 'wel of niet gelukkig zijn' en 'als ze maar niet ziek worden' etc. altijd in mijn achterhoofd aanwezig zijn. In juli komt er een kleinkind bij. Daar ga ik hopelijk onbezorgd van genieten. Alleen de lusten en niet de lasten, zeggen ze toch over het oma-schap? Ik zal het gaan ervaren:)

Moederdag

Je bent iedere dag moeder. Altijd ben je, in je gedachten, met je kinderen bezig. Of je nu wil of niet. Maar op die 2e zondag in mei (moederdag 14 mei) probeer ik het moederen even los te laten en te ontspannen. Dat is mijn moederdag cadeau. Met zijn allen genieten we dan in onze eigen tuin van een heerlijk Moederdag Barbecue Menu, halen we herinneringen op en maken we tevens nieuwe toekomstplannen. "Tel je zegeningen", zei mijn eigen moeder vroeger geregeld tegen mij. Ik snapte deze wijze zin nooit maar tegenwoordig wél. Zou wijsheid dan toch met de jaren komen? Ik wens alle moeders alvast een zonnige maar bovenal een onbezorgde Moederdag toe met veel li♥fde, geniet ervan!