De feestmaand komt in zicht

De feestmaand komt in zicht

De feestmaand komt in zicht

Halloweenfeest

Ik dwaal door een shop van een voordelige winkelketen, op zoek naar schildersdoeken. Schilderen is een hobby van mij. Ik kom hier niet zo vaak, dus ik ben blij als ik plots toch voor het rek sta met schildersspullen. Terwijl ik twee nogal grote doeken in mijn te kleine winkelmandje probeer te proppen, valt mijn oog op een rek met plastic doodshoofden, plastic pompoenen, nepspinnen etc. Halloween is 'coming up'. Altijd leuk om even te spieken wat er dit jaar weer ingekocht is om ons mensen en dan speciaal de kinderen aan het schrikken te maken. Ik pak een met bloed besmeurd plastic doodshoofd uit het rek en druk aan de achterzijde op een felrood knopje. Het doodshoofd licht meteen op en enge geluiden klinken luid door de winkel. Een huilende wolf, een razende wind, een miauwende kater etc. lijken even echt tot leven te komen. Een peuter die gezellig aan het handje van zijn oma voorbij loopt, kijkt me verschrikt aan en ik zet ‘het doodshoofd’ in een reflex uit. “Leuk he?”, zeg ik nog tegen het angstig kijkende mannetje, maar het kind heeft het al op een gillen gezet en verdwijnt op de arm van zijn oma naar de uitgang.

Sinterklaasfeest

Met spijt in de benen dat ik de verleiding van de aan-/uitknop toch niet kon weerstaan, vervolg ik de winkelroute. Pepernoten, chocolade sinterklazen en chocolade munten, sinterklaasslingers etc. vullen het volgende schap. Sinterklaas is mijn favoriete feest. Niet vanwege de cadeaus, maar vooral om de gedichten die we dan voor elkaar maken. Ieder jaar is dat weer lachen geblazen. Maar is de Sint dit jaar niet héél vroeg? Kom op mensen... het is begin september. Het moet niet gekker worden toch?!

Kerstfeest

Maar dat wordt het wel. In het volgende rek liggen de adventskalenders, kerstkaarten, kerstballen en nog veel meer glitter en glamour te stralen. Mijn hand graait even tussen de kerstkaarten maar dan verman ik mezelf. Vic… stóppppp ermee! Tot Kerst duurt nog een dik kwartaal, waarom dan nu al kerstspullen inslaan? Tja, ieder mens is anders. Ik begrijp best dat als je dol bent op die speciale kerstsfeer, dat je deze dan zo snel mogelijk in huis wilt halen. Wil je dat? Gewoon doen! Wil je dat niet? Sla dan alle winkels de komende weken maar over en ga online shoppen. Kun je gericht kopen zonder alsmaar langs rekken met halloween-, sinterklaas- en kerstartikelen te moeten schuifelen. Eind december, begin januari liggen de carnavalsartikelen en de paaseitjes wellicht ook alweer te pronken in de schappen. Ach ja, alles went zullen we maar zeggen...TOCH?!