♫ Bestel mar, bestel mar, bestel mar...

♫ Bestel mar, bestel mar, bestel mar...

♫ Bestel mar, bestel mar, bestel mar...

 Vic(toria) staat achter de bar bij Rowe Héze

Personeel

Ik draai mijn auto een groot drassig grasveld op. Een verkeersregelaar seint met een zaklamp waar ik mijn auto moet parkeren. In de verte zie ik een grote witte tent opdoemen uit de duisternis. Er staan al veel auto’s dus ik ben zeker niet de eerste. Ik loop naar de ingang van de tent en volg het bord: 'Personeel hier melden'. Mijn toegangsaccreditatie wordt gescand en ik krijg een crème kleurig T-shirt in mijn handen geduwd met de opdruk: Slotconcert Rowe Hèze 2022. Deze trek ik over mijn hoofd en zo ben ik helemaal klaar voor de avond die gaat komen. Samen met de andere werknemers (koorleden van Vocal Group Hoors) lopen we naar de hoofdtap, die midden in de feesttent staat. Hier gaan vanavond duizenden biertjes over de bar en wij helpen met uitgeven. Zo verdient onze vereniging een extra zakcentje.

Varkensstiften

De immens grote tent is nog akelig leeg. Dit is stilte voor de storm. Dat weet ik uit ervaring. Onze barmanager legt kort uit wat er van ons verwacht wordt de komende uren. Daarna gaan we alvast aan de slag met het inschudden van frisdrank en wijn. Terwijl de eerste feestgangers de tent binnen druppelen en het voorprogramma op het punt staat van beginnen, worden de allereerste biertjes getapt. Binnen een mum van tijd is de tent bomvol uitzinnige jongelui. Naarmate het bier meer en meer vloeit en Rowwen Hèze inmiddels het podium heeft betreden, vliegen de t-shirts en de bekers bier door de lucht. Een bierdouche hoort bij dit tentfeest. Daar is geen ontkomen aan. Net als het bekladden van blote bovenlijven, gezichten, benen en armen. Niet met gewone stiften.. nee met van die (onuitwisbare) varkensstiften. Lekker uit je dak gaan, mag hier. De jongeren, meestal van boerenafkomst, blijven vriendelijk en beleefd ondanks dat ze er aan het eind van de avond allemaal uitzien als échte varkens:)

Levenslust

Er is geen tijd voor pauze. Er wordt geen bier gedronken, maar gezópen. Onze handen blijven maar biertjes uitgeven. “♫ Bestel mar, bestel mar, bestel mar“ klinkt het door de feesttent en de grote groepen feestvierders brullen mee uit volle borst. Wat een feest. Tegen 0.100 uur, als de tent bijna gaat sluiten, worden op de valreep de laatste pintjes getapt. Het zit er op. Langzaamaan keren de feestgangers weer huiswaarts. Wij vegen  nog even met zo’n honderd vrijwilligers de vloer van de inmiddels verlaten tent aan met grote harde bezems. Frietbakjes, plastic bekers, t-shirts etc. worden met sneeuwscheppen in grote containers gedumpt. Na een half uur vegen is de vloer als nieuw. Het Slotconcert Rowe Héze 2022 zit er op en het was in twee woorden gezegd: "BIËSTIG MOEI". Moe maar voldaan strompel ik rond 2.00 uur naar mijn auto. Ik val neer achter het stuur en rijd mijn auto de knodderige parkeerplaats af. Het was wederom genieten van de muziek, maar zeker ook van de levenslust van de jeugdige concertgangers. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

"Hoije wah... tot volgend jaor".