Lekker Pinksteren

Lekker Pinksteren

Lekker Pinksteren

Uitje

Lékker zeg, wat extra vrije dagen staan op de planning. Wat ga jij doen met Pinksteren, een festival bezoeken of lekker proefkamperen voor de zomervakantie? Weet je het nog niet? Dan weet ik nog wel iets leuks. De Kasteeltuinen in Arcen (Noord-Limburg) kan ik je van harte aanbevelen. Ook zeker leuk voor de kinderen. Je kunt het kasteel van buiten bekijken, maar ook de binnenkant is het bewonderen zeker waard. Je kunt een ‘audio guidetour’ nemen om zo alles te weten te komen over wat er groeit en bloeit op het park. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin en midgetgolfbaan. Vroeger kreeg ik altijd van mijn ouders met mijn verjaardag een jaarkaart cadeau voor de 32 hectare grote Kasteeltuinen. Mijn man heeft deze traditie gelukkig overgenomen zodat we ieder jaar weer volop kunnen genieten van dit prachtige park. 

Geschiedenis

Mijn moeder is als jongste uit een gezin van 14 kinderen (Fam. van Megen) geboren op de boerderij aldaar. Haar vader onderhield de landerijen rondom het kasteel. Niet vreemd dus dat ze, toen ze ouder werd, graag naar de kasteeltuinen terug ging. Haar geboorteplaats met talloze jeugdherinneringen. Als we samen door dit prachtige natuurpark liepen kwamen bij haar altijd die bijzondere verhalen over vroeger los. Hoe ze daar gespeeld had met haar vele broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes. Wat ze allemaal beleefd hadden samen. Ze waren niet rijk, maar hadden enorm veel plaats en plezier daar met zijn allen. Dat vertelde ze keer op keer als we weer eens een rondje Kasteeltuinen deden. Haar laatste woorden waren dan ook: “Maak maar veel plezier!”

Dagvullend 

Wil je ook een dagje plezier maken? Bezoek dan met Pinksteren de kasteeltuinen te Arcen. Je zult na afloop echt niet teleurgesteld zijn, maar eerder euforisch over wat je allemaal gezien en beleefd hebt die dag. Dat kopje koffie op het terras met uitzicht op het 17e-eeuwse kasteel zal jou beter smaken als ooit tevoren. Geschiedenis, cultuur, kunst, natuur, sport. Alles verenigt zich in dit speciale park. Het is een dagvullend programma waar je lekker sportief bezig zult zijn, maar ook zeker cultureel op je wenken bediend zult worden. TIP: trek makkelijke schoenen aan. Voor de foto op de bordestrappen van het kasteel neem je je prinsessenschoentjes maar mee in je rugzak haha. Oh ja, na een dagje uit heb je meestal weinig zin meer om te koken. Om in de kasteelsfeer te blijven kun je thuis dan eventueel lekker gaan barbecueën met ons Royal Barbecue sauzen & salade pakket. Lekker makkelijk toch! Fijne pinksterdagen iedereen.