Speklap Bombay

Speklap Bombay

Speklap Bombay

Krokant

Als ik aan barbecue denk, dan denk ik aan speklappen. Geen standaard speklappen natuurlijk, maar goed gekruide Indiase Bombay Speklappen. Om je vingers bij op te eten, zo lekker, yummi... die moet je proeven. In de winter heerlijk voor bij de stamppot en nú, in de zomer, natuurlijk uitstekend geschikt om lekker krokant uit te bakken op de barbecue.

Spekkoper

Met deze Speklap Bombay probeer ik de culturele en religieuze smaken van het culinaire meest kleurrijke Aziatische land te vertalen naar de Hollandse BBQ: Proef deze speklap en leer de traditionele smaken van India kennen en raak geïnspireerd. Je zult er geen spijt van krijgen. Natuurlijk zit er aan onze speklappen ook een mooie rand vet. Heerlijk! Deze zorgt voor de smaak die een speklap zo geliefd maakt. Zeker wanneer je het lapje lekker op hoog vuur laat bakken op de BBQ. Onze speklappen worden van de buik gesneden, omdat hier ook net wat meer vlees aan zit dan aan het rugspek. Wist je trouwens dat men vroeger spek ook al goed op waarde wist te schatten. Kijk maar naar gezegdes als: ‘Die is spekkoper’ of ‘de kat op het spek binden’ (verleiden). Spek werd vroeger namelijk beschouwd als iets zeer waardevols. Wie welgesteld was kon zich spek veroorloven, maar voor veel armen was het eten van spek echt een bijzonderheid. De handel in spek was ook zeer lucratief en zo werd het begrip “spekkoper” synoniem voor lucratieve handel en voorspoed.

Verleiden

Bij deze wil ik de 'kat op het spek binden' met mijn naar eigen smaak gekruide Speklap Bombay. Kun jij deze culinaire verleiding weerstaan? Ik ben bang van niet. Ik in ieder geval zééééker NIET. Dan moet er écht een wonder gebeuren voor ik zo een pareltje van de barbecue onaangeroerd laat liggen hahaha.