Een 'blik' op de weg

Een 'blik' op de weg

Een 'blik' op de weg

Van blogs schrijven tot content maken voor Facebook tot fotografie. Als creatieveling binnen A-Z  Barbecue Service ben ik van alle markten thuis en ben ik graag bezig met het verbeteren van het bedrijf daar waar ik kan. Maar naast mijn werk studeer ik ook nog; momenteel laatstejaars student Communicatie Advertising. Ik moet mijn tijd en aandacht een beetje tussen beide verdelen. Maar als ik ze kan combineren is dat natuurlijk iets wat ik maar al te graag doe.

Creatief schrijven

Schrijven is altijd al een passie van mij geweest. Ik heb dit voorheen veel gedaan voor mezelf. Maar afgelopen jaar kreeg ik door middel van de minor een kans die ik met beide handen aan MOEST pakken, namelijk het schrijven van een boek. Zeker op zo’n jonge leeftijd (21 destijds), is dat wel iets heel unieks. Maar een boek schrijf je natuurlijk niet zomaar. Daar heb je best wat tijd, motivatie én inspiratie voor nodig. Maar bovenal moet je natuurlijk ook weten wat je doet en waar je over wilt schrijven.

Idee

Daar waar zowat alle 30 andere studenten al in geuren en kleuren konden vertellen waar ze over wilden schrijven, was mijn ideeënboekje nog blanco. Toen mij de vraag werd gesteld waar ik over zou willen schrijven, kwam er ook niet veel meer uit dan: ‘’Ja nou misschien iets met een roadtrip ofzo aangezien ik rijden wel leuk vind.’’ Natuurlijk creëerde deze ‘beruchte’ woorden wel een aantal gefronste blikken. Maar ik weet hoe mijn creatieve brein werkt. Ik weet wat mij prikkelt. Des te meer ik plan en van te voren al vast zet, des te meer ik mijn creativiteit dwars zit.

Inspiratie

Ondanks een beetje tegen sputteren van mijn docenten ben ik dus begonnen met een nagenoeg blanco vel papier. Toch stroomden de woorden vloeiend uit mijn handen het papier op. Het hele boek schreef zichzelf voor mijn gevoel. Puur door het blijven schrijven én door nog niet terug te kijken naar de reeds geschreven teksten. Ik haalde inspiratie uit alles in mijn omgeving. Uit de zon die via de raam een zonnebloem voor in de tuin liet stralen tot uit een voorbijlopende opa die zijn hoed liet vallen. Maar destijds zaten we in de pandemie, dus je kwam niet veel het huis uit. Behalve… Ik reed in die tijd nog redelijk veel voor A-Z door het hele land. Dus iedere keer dat ik ging werken, nam ik mijn laptop mee. Als ik dan een bruisende omgeving tegen kwam, zette ik mijn bus aan de kant en ging ik in mijn pauze schrijven aan mijn boek.

Meer dan alleen werk

Nu mijn boek (titel ‘Blik’) af is en het al een aantal maanden online te koop is, kan ik af en toe nog altijd niet geloven dat ik gewoon een héél boek heb geschreven. Zó veel positieve reacties. Zowel van vrienden als familie als van mede studenten. Zelfs Jack (de eigenaar van A-Z) heeft zijn eigen exemplaar bij mij gekocht. Dat is natuurlijk ook hartstikke bijzonder. Als ik dan ook terug denk aan deze periode… Als ik in die tijd niet voor A-Z Barbecue Service heel Nederland had rondgereden met barbecue- en gourmetpakketten, dan weet ik niet of mijn boek ooit zo mooi was geworden als dat die nu is. Zo zie je maar dat werk niet altijd alléén maar werk hoeft te zijn. Mooi dat zoiets gewoon kan.

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service